Depresie




Azi am avut o zi proasta. Fara nici un motiv (nou), pur si simplu ma simteam deprimat, pierdut, fara ideei si fara pofta de viata. Acum am ajuns acasa si starea mea nu sa schimbat deloc. Incerc sa ma gandesc la ceva care sa ma inveseleasca, insa mintea mea e goala, se pare ca nu pot face nimic sa ies din starea asta.
Ratacind printre vise, se pare, ca am inceput sa imi pierd speranta. Nu mai am putere in mine sa urlu din rasputeri ca ‘viata e frumoasa’. Nu pot azi sa mai zic cat de optimist sunt si cat de mult imi place sa traiesc si sa ma simt bine. Azi nu…
Ma simt de parca m-am trezit dintr-un vis, unde toate problemele mele erau mici si neinsemnate, intr-o realitate cruda si dura unde nimic nu mai e la locul lui. Nici macar nu mai stiu ce vreau sa fac in viata asta. Ma simt pierdut, ma simt de parca locul meu nu mai e aici, ma simt singur…
Pur si simplu nu vreau sa mai fac nimic. Nu mai vreau sa rad, nu mai vreau sa plang, nu mai vreau sa fiu fericit, nu mai vreau sa fiu trist. Vreau sa scap de toate sentimentele pentru o zi. Sa nu mai simt nimic. Sa fiu indiferent, sa uit de toate, sa nu ma bucur de nimic, sa nu ma intristeze nimic.
O zi fara sentimente… oare cum ar fi? Sa fiu ca un robot. Sa nu imi pese de nimic si nimic sa nu ma poata atinge ; nicio vorba, nicio atingere, niciun gand, nimic, pur si simplu sa raman rece. Dar doar pentru o zi…
Stau si ma gandesc oare cum am ajuns in starea asta, cum de am reusit sa cad in depresie… Astazi este prima zi din viata mea in care nu sunt optimist, ziua in care nu mai cred intr-o viata mai buna. Simt ca totul este pierdut si ca nu mai e nicio sansa sa ies din starea asta. Nu mai are rost sa sper si nu mai are rost sa ma gandesc la viitor. Prezentul meu, asa cum il vad eu acum, nu imi prezinta nicio oportunitate.
Nu pot sa ma gandesc la nimic pozitiv. Pur si simplu toate ganduriile mele, bune sau rele, sunt blocate de aceasta depresie care ma apucat azi. Sunt plictisit, sunt satul, nu mai vreau nimic si pe nimeni. Dar nici singuratate nu vreau… Sunt confuz, parca nimic din lumea asta nu mai ma poate face sa zambesc.
Nici nu mai scriu nimic azi, ajunge, vroiam doar sa am o amintire din prima zi din viata mea cand mi-am pierdut speranta. Partea buna e ca maine e o noua zi …

6 comentarii:

  1. Si totusi se termina optimist!!!Eu care credeam ca si restul cititorilor ca este o problema mentala dar nu e.E o cadere a presiuni barice din atmosfera si asa se termina vremea frumoasa si vin vremuri ploioase "dar dupa ploaie vine soare" asa ca a fost o ploaie de vara in viata ta si a doua zi e deja soare!!!Prin concluzie esti un om optimist orice "s-ar" intimpla asa ca nu te vei schimba nici daca pica BABA din cer sau alte rele se vor intimpla(crede-ma ca vor fi)dar ...Tu esti de vina ca nu sunt eu fericit ca nu vii cu mine la piata si nu vrei sa mancam dimineata impreuna si nu vrei sa te lasi de fumat si si si ...Iar eu ma simt atit de singur
    Anonymul Z.

    RăspundețiȘtergere
  2. da ce pot sa iti zic,e nasol cand ajungem intr-un asemenea punct al vietii,da asa este viata, cu bune si rele,cu bucurie si tristete, dar mergem inainte chiar daca ne este greu si suferim si eu am avut multe zile proaste asa cum ai avut si tu, motivul nu a fost neaparat asemanator cu al tau,si nu vroiam sa mai aud si sa mai vad pe nimeni dar e gresit trebuie sa trecem mai departe si singuri nu putem asa usor,nu pierde speranta, si nu te adanci in singuratate!!!si sti ca asa este maine e o noua zi ....si intr-adevar dupa ploaie vine soare...capul sus !!!asta e viata>>>>silvi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc la amandoi pentru comentarii. Am avut o zi proasta, o zi in care mi-am luat liber din optimism si incredere. Am lasat totul balta, nu am mai crezut in nimic si in nimeni. Am facut o scurta pauza emotionala. E destul de greu sa fi mereu vesel, zambaret si glumet... mai ales cand ai probleme. La mine sau adunat toate si au rabufnit dintr-o data intr-o singura zi. Dar acum e mai bine. Nu pot sa zic ca sunt din nou 100% operational dar e mai bine. Azi mi-am regasit speranta pe care am pierdut-o ieri. Am redevenit optimist si increzator. Cred din nou in viitor si in "ziua de maine". Stiu sigur ca va fi mai bine si intradevar va "rasarii soarele si pe strada mea". O zi ca cea de ieri nu voi mai avea curand, nu voi mai renunta la optimism, chiar daca vor veni vremuri si mai grele. Ieri mi-am incarcat bateriile pentru inca un an dand un reset, un "power off" pentru o zi.
    Zoly ... iartama te rog ca nu vin la piata cu tine dimineata. Voi incerca sa te urmez mai des in lungul si obositorul drum pe care vrei tu sa il parcurgem zi de zi. Si voi incerca sa ma las si de fumat intr-o zi ... nu stiu cand...
    Silvi... ma bucur ca mai dai din cand in cand un semn de viata. Poate mai apucam si noi intr-o zi sa mai povestim, ca nu am mai prea tinut legatura de cand ai plecat. Distractie placuta sambata la reuniune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Depresie?...............
    Nu stiu daca se poate numi asa, probabil atunci asa ai crezut ca este, dar oricum, nu erai chiar atat de deprimat, se vede la final.
    Acum s-ar putea sa fi avut o zi deaia, dar totusi optimismul din tine te ajuta sa nu devii chiar asa depresiv, te ridica un pic si nu te lasa sa cedezi, sa renunti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba da .. se poate numi depresie. Am cazut atat de jos si nu stiam cum sa ma mai ridic, nu a fost doar "o zi deaia". Efectiv nu imi mai pasa de nimic, nu mai simteam nimic, doar un gol in mine pe care nu stiam cum sa il umplu. Eram constient ca imi va trece, dar nu stiam cat de repede. Nu eram nici nervos, dar nici linistit. Ma simteam total pierdut, si pentru prima data in viata mea nu mai stiam ce sa fac. Imi pierdusem total increderea in mine, increderea in lume... Dar stiam ca o sa imi revin si de aia am terminat optimist.

    RăspundețiȘtergere
  6. o fi inceput de nebunie? cand bem o bere?

    RăspundețiȘtergere