A fost odata... part.3



Ma uitam la un film, destul de fain, chiar imi placea, cand deodata ma cuprins o teama… Era teama ca filmul se va termina. Ma intrebam ce voi face dupaia, daca nu mai gasesc un film la fel de bun ca sa imi umplu timpul liber ? Dar macar stiam ca filmu se va termina, stiam ca se va termina inca de cand am inceput sa ma uit la el.
De ce nu e la fel si intr-o relatie ? De ce nu sti atunci cand incepi o relatie cu cineva ca intr-o zi acea relatie se va termina ?. Cel mai rau e atunci cand esti sigur ca niciodata nu vei vedea ”The End” la filmul pe care viata ti-l ofera intr-un cuplu.
Eu nu am crezut ca se va termina vreodata. Probabil de aia imi e asa de greu acum sa accept despartirea. Eu speram sa tina o vesnicie, sau macar sa vad din timp semnele unei despartiri, ca sa pot macar sa incerc remedierea problemei. Nu credeam sa existe vreo problema pe care sa nu o putem rezolva impreuna.
Majoritatea oameniilor cu care vorbesc imi spun sa renunt, sa imi caut pe alta, sa trec peste… , dar ce stiu ei, nu au fost acolo ca sa vada cum a fost. Nu sunt prost, a fost ceva puternic intre noi, ceva la care nu pot sa renunt inca, nu vreau sa renunt inca. De ce sa renunt asa usor ? Toata viata mea am renuntat la anumite lucruri in ceea ce priveste relatiile mele cu fetele si acum regret. Imi e greu sa ma gandesc ca va trebui din nou sa o iau de la inceput, mai ales ca stau destul de prost la capitolul asta. Gasisem la EA tot ceea ce voiam in materie de fete. Si EA parea ca ma accepta asa cum sunt.
E posibil ca si de aici sa fi pornit problemele. Poate in timp si-a dat seama ca eu nu eram ceea ce voia EA. Adevarul e ca am stat saptamana asta care a trecut si m-am gandit destul de mult. Am cam gresit destul de mult in relatia noastra. Nu am fost prea serios in ceea ce ne priveste pe noi inainte sa ne despartim. M-am gandit ca EA e a mea pe veci si eu nu mai trebuie sa fac nimic ca sa o pastrez. Mare prostie din partea mea. Daca stau mai bine sa ma gandesc imi dau seama ca am avut multe greseli in ultima vreme.
- Vreau sa fiu din nou cu fata de care m-am indragostit …
Cat de prost trebuie sa fi ca sa ii spui iubitei tale asa ceva. Numai un tampit ar vorbi asa. Si totusi eu am facut-o. Am facut multe tampenii la viata mea, dar greselile mele care le-am facut in relatia noastra le voi regreta cel mai mult. Eram prea sigur pe relatia noastra, eram prea sigur pe noi.
Vorbeam prea multe, si prea ”dadeam tot din casa”. Trebuie sa recunosc ca m-am purtat ca un magar in ultima vreme. Prin tot ceea ce faceam, prin ceea ce spuneam, nu faceam decat sa o indepartez pe EA de mine. Pentru ca in inima mea stiam ca o iubesc mult de tot, am uitat ca trebuie sa imi exprim iubirea si prin gesturi, prin fapte. Am uitat ca nu ajunge intr-o relatie doar sa ii spui partenerului tau ca il iubesti. Acum cand scriu, imi aduc aminte de tot mai multe fapte de genul asta pe care le-am facut. Nu-mi vine sa cred cat de multe sunt. Oare pot pleda ca sufeream de nebunie temporara ?
De multe ori nu era vorba de ceea ce faceam, ba din contra, era vorba de ceea ce nu faceam. Ma intreb oare ce ma facut sa ma schimb asa de tare, pentru ca eu nu cred ca eram asa inainte. Poate toata vorbaria despre nunta, copil, casnicie, logodna… Am pierdut din vedere faptul ca totusi EA este in primul rand iubita mea. Sau poate eram speriat, speriat de viitor. Nu stiu ce era in capul meu.
Dar cel mai important lucru nu erau greselile pe care le faceam ci era faptul ca nu imi dadeam seama ca greseam. Eu credeam ca totul e in regula si continuam cu glumele mele deplasate si cu comportamentul meu deloc adecvat unei relatii. Probabil EA a incercat sa ma schimbe cat a putut, dar unele lucruri trebuia sa le schimb singur. Asta nu am facut eu. Nu mi-am dat singur seama de problemele care le aveam. Nu trebuia EA sa imi zica ce sa nu fac, trebuia sa stiu eu ca nu e bine. Acum, desi imi dau singur seama de ce am gresit ma tem ca e prea tarziu…
Totusi eu inca mai sper, nu pot sa renunt asa de usor. Desi recunosc ca greseliile mele, glumele mele, comportamentul meu, pot constituii bazele unei despartiri, totusi mai am nevoie de ceva. Am nevoie ca EA sa fie sincera cu mine si sa imi zica exact motivele despartirii noastre. Vreau sa fiu sigur ca nu mai am nicio sansa. Doar asa voi putea trece mai departe, desi nu vreau sa trec mai departe…

14 comentarii:

  1. nu ti se pare ca ai de a face cu o persoana si nu cu un eveniment?"evenimentele" din relatia voastra erau evenimente pt voi nu pt mass media,faptul ca din prim luna ai discutat detaliile unei intregi vieti nu crezi ca se derulau prea repede evenimentele?
    gindeste si discuta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos text .. sunt curios cine a scris. Dar asa e .. ai dreptate, e o persoana nu un "eveniment". Nu stiu daca lucruriile decurgeu prea repede. Cred ca depinde de fiecare cum isi planifica viata si cat de repede intr-o relatie crede ca a gasit persoana pe care o iubeste si alaturi de care ar vrea sa isi petreaca restul vietii. Iar atunci cand persoana pe care o iubesti iti arata ca "e pe o minte cu tine" atunci nu cred ca timpul mai conteaza. Astept sa mai discutam daca vrei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca orice relatie e oarecum fagila la inceput...nu e destu de putrnica pentru a rezista sub greutatea responsabilitii unei nunti...Nu ma mir ca s-a rupt ceva...firul era prea subtire pantru a rezista.Curaj!!!Data viitoare vei fi mai pregatit.Pana si experientele cele mai negative te invata ceva pozitiv.Ramona.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca orice relatie e oarecum fragila la inceput...ne e destul de puternica pentru a rezista sub greutatea responsabilitatii unei nunti...Nu ma mir ca s-a rupt ceva..firul era prea subtire pentu a rezista.Curaj!!Data viitoare vei fi mai pregatit.Pana si experientele cele mai negative te invata ceva pozitiv.Ramona.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ms de comentariu Ramona. Asa e, la inceput iti cladesti visele pe baze unor sperante.. sau sperantele pe baza viselor.. in fine, nu cred ca voi fi mai pregatit data viitoare. Am inteles, era prea devreme pentru asemenea planuri, dar simteam ca asa trebuie sa fie. Totul era firesc si logic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca sentimentele sunt reciproce, va veti impaca. Daca doar tu vei insista pe impacare, atunci doar tu vei fi cu sentimentele, din pacate.
    Cunosc situatia ta, am trecut si eu prin ea (in mica masura) : si sotul meu m-a cerut dupa 3 luni de "pretenie", dar am mai copilarit 2 ani, sa fim siguri ca facem pasul corect.
    Eu zic sa nu pui atat de mult suflet, desi te inteleg si te cred...dar o relatie are nevoie de mult mai mult fundament pentru a fi viabila (exista si exceptii, desigur, dar rare).
    Bafta multa, Ionut!
    O veche colega din Gemina

    RăspundețiȘtergere
  7. Ms mult de comentariu Alina. Din pacate sentimentele nu prea sunt reciproce. Urma sa ne logodim acum dar nunta nu era decat peste un an jumate', deci aveam timp sa "copilarim" si noi. As vrea sa pot sa nu pun atat suflet dar din pacate se pare ca nu pot controla chestia asta. Gemina forever...

    RăspundețiȘtergere
  8. - Vreau sa fiu din nou cu fata de care m-am indragostit …
    Si daca ea nu vrea?ea sa speriat de tine de evenimente si poate ca si-a dat seama ca nu asta vroia de la aceasta relatie.Ea vroia romantism tu vroiai organizare etc etc si oricum gandestete ca e mai bine acum decat sa suferiti amandoi toata viata!uitate in jur si observa cate cupluri stau de plictiseala impreuna si o sa iti dai seama ca nu e asa de rau singur
    Viata merge inainte si tu sigur iti vei gasi perechea cu care sa iti organizezi nunta "dupa perioada de copilarie"si sa traiesti pina la adinci batraneti

    RăspundețiȘtergere
  9. Ms de comentariu. Bun punct de vedere. Eu credeam ca asta vrea si EA. Nu mai suntem copii, suntem doi adulti care credeam ca avem aceleasi pretentii de la relatia noastra; si anume casnicie si copii. Cu romantismul cred ca ai dreptate. Puteam sa fac mai mult in domeniul asta, dar m-am lasat luat de val si am uitat ca noi ar fi trebuit sa fim "doar doi indragostiti"... As fi vrut sa fac mai multe, sa ma comport altfel, sa fiu mai romantic si mai grijuliu cu EA... dar din pacate mi-am dat seama de chestia asta prea tarziu! Stiu ca viata merge inainte, si poate imi voi gasi intr-o zi perechea cu care sa imi petrec tot restul vietii, dar momentan cred ca voi lua o pauza si voi cauta in urmatoarea mea prietena doar o iubita.. nu o sotie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragul nostru Ionut, stii paprerea noastra despre povestea asta. Noi am vrea sa treci ODATA PESTE ASTA. Ai sa vezi ca va fi bine pentru tine chiar daca acu ti se pare ca nu vei fi pregatit ptr alta relatie. Noi gasca vesela te incurajam si te sustinem. Mishoo zice: din orice relatie nereusita trebuie sa constientizezi esecurile, adica sa realizezi ceea ce ai facut gresit.Avem o presimtire ca o sa te insori cu prima fata de care te vei indragosti sau care se va indragosti de tine. Roxana zice: vei gasi o fata cat de repede care te va aprecia ptr cat de mult poti sa iubesti..FRUNTEA SUS SI GASCA VESELA TE VREA HAPPPPYYYYYYYYYYYYYY :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei "GASCA VESELA" ... incerc sa trec peste asta si se pare ca voi reusi pana la urma. Adica oricum e un inevitabil care pana la urma tot se va produce... Dramatizez mai mult deoarece asa sunt eu ... si la capitolul asta nu vreau sa ma schimb. Iubesc neconditionat si nu astept in schimb decat sa fiu iubit. Sunt constient ca voi mai avea parte de despartiri si de iubiri imposibile.. inevitabil voi mai suferi, dar, nu imi voi schimba felul in care voi simti eu aceste iubiri. Stiu ca am dramatizat prea mult despartirea asta si trec destul de greu peste, dar asta eu nu consider ca este un lucru rau. Vesel sunt deoarece, am prieteni care sunt alaturi de mine, dar de multe ori mai cad in melancolie. Acum stiu si cum e sa fiu singur si cum e sa fiu intr-o relatie adevarata. Am invatat multe din greselile pe care le-am facut pana acum si voi incerca, pe viitor, sa nu le mai fac. Va multumesc pentru comentariu ... Al vosrtu Ionut...

    RăspundețiȘtergere
  12. Parerea mea e ca.... poate aveai nevoie de o trezire la realitate si aici nu ma refer la relatia ta cu ea ci la relatii la modul general. Suna foarte crud... stiu, dar o sa-ti revii chiar daca acum lumea ta pare ca se destrama cu totul. Hai... bafta si succese!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lumea mea nu se destrama cu totul. Realitate... dar ce, trairile pe care le-am simti eu tie nu ti se par a fi realitate. Desi lumea in care traim se bazeaza pe fapte totusi sa sti ca ea este condusa de sentimente. Din cate vad eu tu nu prea mai ai incredere in nici un fel de relatie. Sa sti ca eu inca cred in iubire. Ms de mesaj Anonim (Florin cred)

    RăspundețiȘtergere